perjantai 6. helmikuuta 2015

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
Gummerus 2015
Suomennos Heli Naski
Kansi Eevaliina Rusanen ja Jenni Noponen
Englanninkielinen alkuteos Me Before You


Louisa Clarkin elämä pienessä brittiläisessä kaupungissa on tuttua ja turvallista, mutta kun työt kahvilassa päättyvät, alkaa Louisan elämä vähitellen saamaan uusia käänteitä. Louisa on 27-vuotias, ja asuu vielä vanhempiensa luona. Samassa taloudessa asuu myös Louisan sisko pienen poikansa kanssa, sekä Louisan vaari. Vilskettä siis riittää. Huoli taloudellisesta tilanteesta on aito ja suuri, sillä Louisan töiden päättyminen vaikuttaa koko perheen toimeentuloon. Isänkin työsuhde on hyvin epävakaalla alustalla.

Töitä ei juurikaan ole tarjolla, ja kun eteen sattuu melkoisen hyvin palkattu työ henkilökohtaisena avustajana parantumattomasti sairaalle neliraajahalvaantuneelle miehelle, tarttuu Louisa tarjoukseen. Jo heti ensimmäisenä päivänä Louisa on valmis kuitenkin luovuttamaan, onnettomuudessa loukkaantunut Will ei todellakaan ole helpoimmasta päästä.

Will oli ennen onnettomuutta eloisa, menestynyt ja hurjapäinen mies, mutta istuu nyt katkeroituneena pyörätuolissa muiden armoilla. Vähempikin vetää ihmisen mielen mustaksi, eikä ystävällisyys olekaan Willin parhaita puolia. Louisalla on kuitenkin missio: yrittää palauttaa elämänilo Willille. Samaan aikaan Will yrittää omalla tahollaan saada Louisan ymmärtämään, että maailmassa on muutakin kuin pieni kyläpahanen jossa Louisa on koko elämänsä ajan asunut. Nyt jos koskaan Louisan olisi aika uskaltaa levittää siipensä ja uskaltaa elää.

Aluksi Willillä ja Louisalla ei todellakaan tunnu olevan mitään yhteistä, mutta ajan kuluessa heistä tulee toinen toistensa tukijoita ja elämä saa uuden suunnan. Epätavallinen rakkaustarina on saanut alkunsa.

Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää ei olisi voinut tulla parempaan hetkeen eteeni kirjaston hyllystä. Olin lukenut muutaman melko raskaan teoksen hiljattain, ja todella kaipasin nyt jotain aivan muuta. Minä halusin, että minulle kerrottaisiin vaihteeksi jotain hyvää.

Kirja etenee hyvää tahtia, on helppolukuinen, huumorilla höystetty ja sydämeen käyvä. Kukapa ei koskaan pelkäisi seuraavan askeleen ottamista tai uskaltaisi päästää irti silloin kun aika on? Vaikka kategorion kirjan chick-lit genren puolelle, ei tämä minusta kuitenkaan ollut mikään höttöinen tapaus ollenkaan. Lopussa onnistuin vielä kaikenlisäksi herkistymään aika pahasti! Kirjassa on tärkeitä asioita ja teemoja pohdittavaksi itse kullekin.

Kerro minulle jotain hyvää oli oikein mukava lukukokemus ja jossain välissä täytyy tutustua kirjailijan aiempaan teokseen Ole niin kiltti, älä rakasta häntä joka odottaakin Kobossani lukemistaan. Mikäli haluat lukea jotain kevyttä mutta ei liian höttöistä, suosittelen.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Ehkä tämä voisi olla toinen hiihtolomakirjani reilun viikon päästä. En ole matkustassa ulkomaille tms., mutta pidän lomaa koululaisteni kanssa ja aion lukea jotain hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä oli oikein mukava kirja. Välipalakirjakin, mutta hyvä sellainen. Sopisi varmasti lomalukemiseksi, sillä kirjan kyllä lukee nopsaan. :)

   Poista
 2. Tämän haluan lukea ja täytyy kyllä todeta, että kannessakin silmä lepää. <3

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥