tiistai 9. kesäkuuta 2015

Karin Slaughter: Näkymätön

 Karin Slaughter: Näkymätön
Tammi 2015
Suomennos Annukka Kolehmainen
Kansi Markko Taina
Englanninkielinen alkuteos Unseen, 2013
Arvostelukappale kustantajalta


Sara Linton saa järkyttävän puhelun edesmenneen miehensä äidiltä: Saran poikapuolta on ammuttu ja ampumiseen liittyy jälleen yksi nimi jota Sara ei voi sietää. Lena Adams. Sama nainen, joka liittyi myös Jeffreyn kuolemaan. Nyt samainen nainen on jälleen kuvioissa kun Jeffreyn poikaa ammutaan. Hyökkäys saa Saran paitsi raivoihinsa myös palaamaan menneisyyden kipeimpiin hetkiin. Ja kohtaamaan Lenan.

Sara ei tiedä että hänen miesystävänsä erikoisagentti Will Trent on myös Georgian Maconissa, jossa järkyttävä ampumiskohtaus on tapahtunut. Will on mukana vaarallisessa peitetehtävässä, eikä saa paljastua, mikä tarkoittaa asioiden salaamista Saralle. Kyseessä on hyvin vaarallinen operaatio, jonka kaikista yksityiskohdista edes Will ei tiedä, kuten myöhemmin selviää.

Minulle dekkarimaailman parhaimmistoa on Karin Slaughter. Kun aikoinani tutustuin kirjailijan tuotantoon (tästä pääset edellisiin arvioihin), olin niin sanotusti mennyttä miestä. Järjettömiä koukkuja, ihmissuhteita ja tapahtumia jotka hengästyttävät ja joita ei osaa odottaa. Tai arvata. Kun saan Slaughterin kirjan käteeni, en malta lopettaa. Siksi olinkin aivan kissa pistoksissa kun viikonloppu meni reissussa enkä päässyt lukemaan. Melkoinen kyyti oli nimittäin jälleen tiedossa!

Näkymätön olikin jälleen taattua Slaughteria, taattua timanttia. Juonenkäänteitä, paljastuksia ja ihmissuhteita on kuvattu koukuttavasti ja taitavasti: aivot kyllä miettivät kuumeisesti syyllistä ja sitä mitä seuraavaksi tapahtuu mutta Slaughter osaa aina yllättää. On parempi vain hypätä kyytiin ja antaa Slaughterin kuljettaa.

Rikosten ja tapahtumien lisäksi minua kiinnostaa kovasti Slaughterin tarjoama ihmissuhdedraama. Ja eritoten Willin ja Saran rakkaussuhde, joka kompastelee vähän väliä. Silti lähentymistä tapahtuu kirja kirjalta aina vain enemmän. Ilokseni Willin kamalaakin kamalampi Angie-vaimo loistaa poissaolollaan, hänestä ei välittäisi lukea riviäkään. Rautarouva Amanda Wagner, Willin esimies, pysyttelee tässä enimmäkseen taustalla, mikä oli ehkä hieman yllättävää.

Aina kun saa Slaughterin kirjan päätökseen, toivoisi vain että saisi lukea pian lisää.


3 kommenttia:

 1. Minä olen lukenut vain yhden Slaughterin, ja pitäisi varmasti lukea lisää. :) Dekkariviikolleni ei kuitenkaan hänen kirjojaan kuulu, mutta ehkä seuraava kirjastoreissu korjaisi asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä Slaughteria! Varsinkin kun luet niin paljon dekkareita :) Minkä kirjan häneltä olet lukenut? Itse olen lukenut vain tätä Will Trent ja nyt Will Trent & Sara Linton-sarjaa. Timanttia!

   Poista
 2. Olen lukenut kaikki suomennokset ja suosittelen :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥